Naokoli

Dogajanja poln konec tedna v Termah Sveti Martin

Med brskanjem po Facebooku sem na strani Last minute počitnice zasledila ugoden vikend paket v Termah Sveti Martin. Tam še nismo bili, ker pa smo ljubitelji term, vedno radi odkrivamo kaj novega. Sicer raje oddidemo za tri noči, nekako se mi zdi, da dve noči prehitro mineta, vendar smo tokrat odšli za konec tedna in morem priznati, da smo v kratkem času doživeli precej.

Že ob prihodu so si v termah zaslužili “plus točko”, saj res šteje pozornost namenjena otrokom. Kot darilo dobrodošlice sta lahko izbrali med kakavom in pobarvanko. Dobili sta tudi kupon za brezplačni sladoled na bazenih vsak dan bivanja, prav tako pa smo dobili kupon za brezplačno vožnjo s turističnim vlakcom. Lahko smo si izbrali, kdaj in kam bomo odšli. Na voljo so izleti na tri različne lokacije.

Soba je super, prostorna, prav tako velika udobna postelja in dodatno ležišče, ki ga nismo potrebovali.

Na dan prihoda smo se odpravili na prvi izlet z vlakcem in sicer na Kmeči turizem Goričanec. Tam smo lahko hranili živali, brezplačno okušali vina in domače dobrote tudi nakupili. Žal je bilo slabše vreme, deževen dan, drugače bi bilo še lepše, saj je lokacija res 1a. Izlet traja uro in pol.

Drugi dan smo rezervirali dodaten izlet, tokrat z doplačilom (6 € na odraslega in 3 € na otroka) na Farmo jelenov in muflonov. V ceno je bilo všteto hranjenje jelenov in muflonov ter degustacija klobas. Hranili smo jih lahko čez ograjo, saj zaradi številnih mladičkov in posledično zaradi varnostnih razlogov, vstop trenutno ni mogoč. Tukaj smo nakupili bučno olje in salame. V nedeljo smo se ob odhodu domov tukaj ustavili tudi na kosilu.

Zdaj pa se vrnimo nazaj v hotel. Bazeni so okej, otroški je super, tukaj smo preživeli največ časa. Poleg tega sta še dva bazena, en prijetno topel, drugi pa za moj okus čisto prehladen. Tudi ležalnike smo dobili brez težav, na voljo je tudi restavracija in lokal. V večini hotelov so bazeni odprti do 19. maksimalno do 21. ure, tukaj so bili do polnoči, tako da smo seveda izkoristili čas za “nočno” kopanje in Timea in Minea sta se počutili pravi frajerki.

Imeli smo polpenzion in morem priznati, da z restavracijo nismo bili najbolj zadovoljni. Sicer je dovolj izbire hrane, ampak na dopustu se mi ne da čakati in stati v dolgi koloni, pa tudi do proste mize smo komaj prišli. Gneče ni bilo le tisti dan, ko smo na zajtrk prišli prvi in takrat sem izkoristila, da vam poslikam še ta del.

V hotelu je urejena igralnica za mlajše otroke, pomoje primerna najbolj do nekje četrtega leta starosti, ampak tudi Timea in Minea sta se zabavali.

Doživeli sta tudi svoj “Prvič sami na party”. Urejen imajo “fun zone”, kjer ob doplačilu nudijo animacijo za otroke. Za dve uri, od 20. do 22. ure sva plačala 30 evrov za obe. Cena je zajemala organizirane igre, mini disko, na koncu risanko in darilo presenečenja (nahrbtnik za copate, pobarvanke in tatuje) . No, obljubljeni so bili tudi prigrizki, ob prihodu so nas vprašali, če sta na kaj alergični, a jih na koncu niso dobili. Mislim, da so jim otroci dali vetra in so pozabili.

Evo, to je čisto na kratko, če se morda še kdo odloča, da se odpravi v te terme, priporočam. Mi se zagotovo še vrnemo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s