naš vsakdan

Timea se je odločila pohiteti za sestrico

Sploh ne morem verjeti, da se že bliža konec tedna. Čas neverjetno teče pa čeprav kdaj “pojamram”, da nikamor ne gre. 🙂 Za nami je drugi obisk pediatrinje. Dodelili so nam novo, saj je prejšnja odšla v penzijo. Z nami je šla babi Marina, tako da je vse “teklo” bolj gladko. Na zadnjem obisku sta jokali kot da ju dajem iz kože, včeraj nista niti pisnili, ampak radovedno opazovali okoli sebe.

Timea se je odločila pohiteti za sestrico in je od zadnjega pregleda, ki smo ga imele 30. avgusta, zrasla kar iz 46,5 na 50,6 centimetrov ter se “poredila” iz 3085 na 3895 gramov. Minea je velika 51,2 centimetrov, na zadnjem pregledu pa je bila 49,5. Tehtala je 3310 gramov, njena teža včeraj je bila 4185 gramov. Vedela sem, da sta težji, a da sta se zredili za 800 gramov, si nisem mislila! Ni čudno, da me boli hrbet🤣. Zdravnica sicer pravi, da sta okej, le zaradi belega jezička, morem na dudico nanašati tanko plast kreme večkrat na dan ter noseka pridno spirati s fiziološko raztopino.

Morem pohvaliti Mestno občino Maribor, saj je ena izmed redkih občin v Sloveniji, ki prvih nekaj mesecev, subvencionira adaptirano prehrano. Seveda, če si do nje, napram otroškega dodatka, upravičen. Tako smo v lekarni pobrale vse zaloge hrane, ki jo uporabljata, pa še doročiti jo morejo. 🙂

Po zdravniku sva morali z babico nekaj pojesti, nato pa smo se odpravile v Šentilj, na Bownovo terapijo. Sicer hodimo na Ptuj, vendar je tamkajšnja terapevtka trenutno odsotna, krči pa so se, po prejšnji terapiji, ponovno pojavili v kar hudi obliki. Med tem, ko smo čakali na vrsto, je napočil čas za hranjenje, zato sta doživeli “krst” – prvo hranjenje v avtomobilu.

1505933244290

Terapevtka je poleg njunih podatkov, vprašala tudi kakšen je bil porod in ali sta imeli okoli vratu zavito popkovnico. Obe sta jo imeli, zato je v terapijo vključila tudi vrat. Povedala mi je tudi, da je terapija zelo uspešna tudi pri izraščanju zob, nespečnosti in nemirnih otrocih. Tam smo bili slabo uro, nato smo se odpravili proti domu.

Doma sta sladko spali, z izjemo par kratkih krčev. Ne moreš verjeti kako uspešna je ta terapija in kako hitro se pokaže njen učinek.

Danes bomo punce lenarile doma in upale na vsaj malo lepše vreme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s