naš vsakdan

Ne, ne bom je odmikala od otrok: hvala ker si

Pred dnevi je moja babi prejela klic daljnega sorodstva. Zakaj? Zato, ker so z njo in posledično z nami, želeli deliti “dobronamerni” nasvet. Na mojem Facebooku so namreč videli fotografijo mojih hčerkic z našo psičko Jano. To se jim je zdelo nesprejemljivo, saj gre za žival, povrhu vsega pa ima še dolgo dlako. Tako so mi posredno svetovali, naj pse čimbolj odstranimo od otrok, saj je to zelo nevarno. Lahko jima kaj naredi, pa se dlake ima…

1504245284402

Prosim? Ne gre zgolj za žival, niti ne za hišnega ljubljenčka, Jana je naš družinski član. Veselim se jih videti odraščati skupaj, ne le z njo, temveč tudi z mojo Belko. Že sedaj vidim naklonjenost med njimi.

20170922_052325

Tudi sama sem imela že kot majhna prijateljici: psički Piko in Belo. Sploh si ne predstavljam, da ju ne bi bilo. Zaradi njiju je blo moje otroštvo še lepše in želim si, da tudi Timea in Minea “zaužijeta” to posebno prijateljstvo in ljubezen.

received_1832941523412597

Zavedam se, da vas z mojim blogom spuščam v naše življenje. Da so mnenja različna, da se najdejo tisti, ki to pozdravljajo in tisti, ki se s tem ne strinjajo. A prosim vas, ne vmešavajte v to moje babice, ki se sedaj zaradi dlaaak in bližine psov, še dodatno obremenjuje. Naša družina si pač ne predstavlja življenja brez kosmatih ljubezni.

20171210_101442

Kljub temu, pa imam Timeo in Mineo veliko v stajici ravno zaradi psičk, skupaj so le, ko sva z Mitjem zraven. A to samo zato, ker vem, da pikici nimata občutka in da lahko tako kot za lase potegneta mene, potegneta tudi njiju, a Jana in Belka tega ne bosta razumeli.

1504245370131

Na mene moja Jana super vpliva. Pred nekaj dnevi je Timeo in Mineo hudo “zvilo”, jokali sta “kot nori”. Hudo mi je bilo, bila sem sama doma, no ne povsem sama, Jana je bila ob meni, položila glavo na mojo nogo in mi dala vedeti, da je ob meni. Ko sem v nosečnosti ogromno preležala je bila vedno moja “podpora”. Ve kdaj se stisniti k meni, kdaj mi je hudo in mi s svojim dotikom ali pa zgolj pogledom, vliti energijo.

20170314_125111.jpg

Jana, hvala ker si!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s