naš vsakdan

Res izgledam tako neumno?!

Kot veste, sta Timea in Minea pred nekaj dnevi dopolnili 12 mesecev. V tem času se je marsikaj spremenilo, le nočni del “življenja” se ni pretirano spremenil. In v teh mesecih sem sita pametovanj: “Sedaj pa sta že tako veliki, da res več ne bi potrebovali flaške ponoči.” Ja, še vedno jesta na 3-4 ure. In tako kot je vam morda čudno, tako tudi meni ni prijetno. Katera mama pa ne bi želela spati par ur v kosu? Ali še bolje celo noč?

Najpogostejši nasvet je, naj ju par noči pustim jokati, jima ne dam hrane in čez nekaj dni več potrebe po nočnem hranjenju ne bo. Najljubše mi je, ko mi to svetuje nekdo, ki mu tega ni bilo potrebno prakticirati ( vsaj ne z dvema otrokoma, ki že ob rahlem joku znata motiti en drugega in sekunde, da utišaš prvega, so zlata vredne ). S tovrstnim nasvetom sem se srečala tudi v zdravstvu in ne le enkrat. Pa biserne izjave: daj jima namesto flaške raje dudo ali pa čaj. A res izgledam tako neumna, da je videti, da v 12-ih mesecih nisem tega prakticirala? To je bil eden izmed prvih “poskusov” in takrat nisem razmišljala o tem, da gre za višjo znanost. Kot kaže pa imajo eni takšno mnenje?! Na pregledu v razvojni mi je zdravnica rekla, da meni, da gre pri njima pol za potrebo, pol pa je zagotovo razvada. In točno tako verjamem, da je. Meni je kristalno jasno, da verjetno res še potrebujeta hrano tudi ponoči, a še bolj jasno mi je, da sta tovrstnega hranjenja navajeni.

Svojih punc ne morem in nočem pustiti jokati. Prvič, ker menim, da spadam v kategorijo mam, ki so občutljive na jok svojega otroka in nikakor ga ne bi želela sama “sprožiti”, še manj pa poslušati! Drugič nimam moči tavati par dni še bolj neprespana okoli, ne želim pa v to vpletati drugih oseb,.. In ja, res je najlažje se “predati”, zmešati flaško, nahraniti in upati, da bom spala uro v kosu. Ali pa še večji luksuz dve. No, če bi dojila to ne bi bilo tako sporno. Seveda…

Pogumnih nasvetov kako rešiti “noč” je ogromno, zaenkrat pa mi na povabilo naj prespi pri meni in enostavno pokaže te briljantne ideje in moje “napake”, še nihče ni odgovoril pritrdilno! Zanimivo!

* blog je pisan ob 1.30 uri, nekaj minut po hranjenju in po tem, ko nikakor ne morem zaspati nazaj * upam, da me punci kmalu sami po sebi, brez ukrepov, pozitivno presenetita *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s